Marvel Emmanuel
3 min readMar 26, 2022

--

Wat zijn NFT's en waarom 'verpakken' ze met Envelop?

Is het gemakkelijk om in crypto te investeren of te handelen zonder voldoende informatie bij de hand te hebben? Die propositie is absoluut riskant, maar vandaag kan men daadwerkelijk onbekende gebieden betreden nadat men goed inzicht heeft gekregen in de werking van een crypto-uitwisseling.

NFT's, een afkorting voor non-fungible tokens, of zoals de vriendelijkere naam die ze hebben gekregen, 'Nifties' - zijn tokenized collectibles op de blockchain (zoals Ethereum, of een opwindende nieuwkomer, Flow, speciaal ontworpen voor NFT's).

Wat zijn verpakte tokens of cryptovaluta?

Wrapped Crypto of tokens zijn cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan de waarde van een andere originele crypto of activa. Voorbeeld Goud, aandelen, aandelen en vastgoed en zet het aan het werk op het Defi platform. Het oorspronkelijke item wordt 'verpakt' in een digitale kluis en er wordt een nieuw aangemaakt token gemaakt om transacties op andere platforms uit te voeren.
Door een token in te pakken, kunnen niet-native activa worden gebruikt op elke blockchain, bruggen bouwen tussen netwerken en interoperabiliteit implementeren in het cryptocurrency-ecosysteem.

Wat betekent het om een ​​token in te pakken??

Het inpakken van een token is het uitwisselen van een set standaarden voor tokeninteractie met een andere set standaarden.
Laten we als voorbeeld een "ingepakte Bitcoin" beschouwen
Een ingepakt Bitcoin-protocol (wBTC) was bedoeld om het potentieel en de liquiditeit van Bitcoin naar het Ethereum-netwerk te brengen, samen met de flexibiliteit van een ERC-20-token. Hoewel de oorspronkelijke BTC niet kon worden gebruikt voor gedecentraliseerde financiële transacties (Defi), zou een ingepakte Bitcoin het oorspronkelijke activum kunnen vervangen en transacties kunnen uitvoeren binnen het Defi-ecosysteem of een andere gedecentraliseerde applicatie met het ethereum-netwerk. Hoewel de waarde van de wBTC hetzelfde is als de originele Bitcoin, wordt het functionele aspect enorm vergroot en vergroot het de mogelijkheid om Bitcoin in te zetten voor andere use-cases zoals Defi.

Over ENVELOP

ENVELOP is een ketenoverschrijdend protocol dat NFT gebruikt als opslag voor cryptocurrencies of aanvullende NFT's in een proces dat 'wrapping' wordt genoemd. Met behulp van het protocol is het mogelijk om elk digitaal activum toe te voegen aan NFT's. De activa, ook wel onderpand genoemd, kunnen variëren van statisch tot dynamisch, met op maat gemaakte programmeerbare vergoedingen die bij elke transactie in rekening worden gebracht en worden opgeslagen in een kluis voor latere opnames.

De Envelop is een flexibele cross-chain toolset die elke NTF voorziet van nieuwe functionaliteit (economische opzet, royalty's op de keten, verhuurmechanisme, tijd/waarde/gebeurtenisblokkering), score- en beschermingssysteem tegen fraude, vullen van diepe kluizen met transactie vergoedingen, of het toevoegen van tijdelijke tijdsloten aan opgeslagen activa. Met tokens verpakt met Envelop kunnen niet-ondersteunde activa zoals bitcoin en Ether worden verhandeld, uitgeleend en geleend op DeFi-platforms.
Door het ENVELOP-protocol te gebruiken, hebben houders van NFT-activa meer interactie met hun NFT's.

Envelop-integratie biedt ook veel voordelen voor liefhebbers van digitale kunst. U kunt uw NFT transformeren in een portemonnee die meerdere tokens opslaat. Het is een unieke manier om uw portefeuille op te bouwen en eenvoudig te beheren:

U kunt liquiditeit samenvoegen binnen één NFT. Wanneer u deze wilt overdragen of verhandelen, kunt u alle tokens tegelijkertijd verkopen.
In plaats van kosten te betalen om ze één voor één te verhandelen, klaart u de klus met één klik.
Naast het creëren van unieke NFT's, krijgen gebruikers een tool tot hun beschikking om royalty's in te stellen.
De Envelope kan eenvoudig worden geïmplementeerd in GameFi, Marketplaces, Art, Metaverses en NFT-rentals. Het doel is om een ​​cross-chain tokenization van betalingskanalen (rollups) te bereiken en om ongebruikte liquiditeit te intensiveren. Ook voordelen voor liefhebbers van digitale kunst.

in plaats van een nieuwe brug of cross & multi-chain DRC te creëren, concentreert ENVELOP zich op het ontwikkelen van mechanismen op hoog niveau voor het overdragen van liquiditeit, het creëren van een markt voor beveiligde derivaten, enz.

Lees meer over ENVELOP:

Telegram https://t.me/envelop_en

Twitter https://twitter.com/Envelop_project

Middel https://envelop.medium.com/

LinkedIn https

Lees meer over ENVELOP:

Telegram https://t.me/envelop_en

Twitter https://twitter.com/Envelop_project

Middel https://envelop.medium.com/

LinkedIn https://www.linkedin.com/company/niftsy/

YouTube https://www.youtube.com/c/ENVELOP

--

--

Marvel Emmanuel

Copy writer, Blogger, Song writer, Voice coach #Crypto #Trader ...